Csibeavató 2012.

A Csibeavató elnevezésű vidám avató tavaly került először megrendezésre az általános iskolában. Nagyon népszerű, mókás rendezvénynek bizonyult. Az idei tanévben szeptember 28-án 1000-1100 között az iskola udvarán ismét megrendezésre kerül.

Az alábbiakban a múlt évi Csibeavató összefoglalóját olvashatják.

2011. szeptember 23-án – egy napsütéses délelőttön – rendeztük meg iskolánkban az első osztályosok „felavatását”, a Csibeavatót. Ez volt az első ilyen jellegű „össznépi megmozdulás” a Börzsöny Általános Iskola történetében. A kicsik csibecsőrrel az orrukon kivonulva – Tyúkanyójuk (Marika néni) vezetésével – igazán aranyosan mutattak.

Mivel ez egy avatási ünnepség volt, nem maradhatott el az „eskütétel”, melynek során a kiscsibék fűt-fát ígértek az előttük álló nyolc évre vonatkozóan. A komolyabb percek után az ügyességet és bátorságot igénylő próbák következtek, amiket teljesíteniük kellett a kicsiknek ahhoz, hogy igazi iskolásokká váljanak. Nekik, legkisebbeknek az egész műsor alatt a legnagyobbak – a nyolcadikosok – segítettek a feladatok elvégzésében. Volt itt mászókán átmászás (amitől még Marika néni sem riadt vissza), lufipukkasztás és sütievés is – persze hátratett kézzel. Közben persze jó hangosan szóltak a pörgős, vidám zenék Attila bácsi keze által, s mikor felhangzottak a „Kacsatánc” jól ismert taktusai, a hangulat már-már a tetőfokára hágott , s egy mindenkit – gyerkőcöt, felnőttet egyaránt- megmozgató örömtáncban teljesedett ki.

Az avatás vége felé a kiscsibék immár teljes jogú kisdiákként kapták meg nyakukba akasztva érmeiket – Igazgató Kati néni és Tyúkanyó Marika néni által.

Zárásképpen még egy jót táncoltunk, sőt mi több számoltunk (!) a 100 Folk Celsius „Hány lába van?” c. nótájára; s örömmel konstatáltuk, hogy csuda jól éreztük magunkat!

Reméljük, a Csibeavatóból hagyományt teremtünk iskolánkban; szóval készüljetek leendő iskolások: jövőre Ti következtek!

                                          

                                                                                             Vigyinszki Attiláné (Jolika néni)

                                                                                                               Dök-segítő