Szijjártó: két bajor vállalattal állapodott meg a kormány magyarországi beruházásokról

Szijjártó: két bajor vállalattal állapodott meg a kormány magyarországi beruházásokról

Két bajor vállalattal – a Rosenbergerrel és a Knaus Tabberttel – kötött magyarországi beruházásokról megállapodást a magyar kormány – közölte Szijjártó Péter szerdán Facebook-oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter az előbbi vállalat kapcsán azt emelte ki, hogy a Rosenberger az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, és már most is 4000 embernek ad munkát Magyarországon.

Mai megállapodásunk nyomán a vállalat egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amihez a kormány 3,7 milliárd forintos támogatást biztosít.

Ezután úgy folytatta: „Mindez azt jelenti, hogy a Rosenberger összesen 150 új munkahelyet hoz létre Nyírbátorban, Jászárokszálláson és Jászberényben. Külön jelentőséget ad a megállapodásnak, hogy a jászberényi fejlesztés nyomán azok a családok kapnak új munkalehetőséget, akik az Electrolux kapacitás leépítése miatta nehéz helyzetbe kerültek a térségben.”

A fneti második céggel kötött megállapodásról azt írta. A Knaus Tabbert „Európa vezető lakókocsi és lakóautó gyártója. A vállalat évente több mint 8000 lakókocsit gyárt le a Nógrád megyei Nagyorosziban, és most egy 1,3 milliárd forintos fejlesztés keretében növeli a kapacitását, valamint megkezdi az önjáró lakóautók gyártását is”.

Ehhez a beruházáshoz a kormány 500 millió forintos támogatást biztosít, amiért cserébe vállalat 400 magyar munkahely védelmére ad garanciát a világjárvány közepén.

– tette hozzá.

A tárcavezető a posztja végén rámutatott: „Ezek a megállapodások mind megerősítik Magyarország és Bajorország gazdasági kapcsolatait. A német tartományok közül Bajorország az első számú gazdasági partnerünk, ahonnan a második legtöbb beruházás érkezik Magyarországra”.

 

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201216/szijjarto-ket-bajor-vallalattal-allapodott-meg-a-kormany-magyarorszagi-beruhazasokrol-462064?fbclid=IwAR3r7qZuisNMWdyRQXrfKlMx51muKfSSwVDakPWRaU3-7x5OIeB5jDzyUBg