Projekt címe: Összefogás Nyugat-Nógrádban – a humán szakemberek helyben maradásáért és a hátrányos helyzetű gyerekek humán szolgáltatásokhoz való hozzáférésének növeléséért
Projektazonosító: EFOP-3.9.2-16-2017-00056
Támogatás összege: 67.802.078 Ft
A szerződött támogatás összege: 183.326.618 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt befejezés dátuma: 2021.10.29.

Projektünk átfogó célja a térségre jellemző humán szakemberhiány csökkentése és a hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok humán szolgáltatásokhoz való hozzáférésének növelése. Célunk tehát a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása (csökkentve így a hátrányos helyzetből adódó nehézségeket), a formális és nem formális tanulás területén, a helyi erőforrások fejlesztése érdekében. Mindennek elengedhetetlen feltétele a humán közszolgáltatásokban dolgozók képzettségének javítása, hogy feladataikat szélesebb körben is el tudják látni, valamint növekedjen az általuk ellátott szolgáltatások hatékonysága.Céljaink között szerepel továbbá, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok esetében az iskolán kívüli programokhoz való részvétel lehetőségét növeljük, hozzásegítsük őket a köznevelésben, felsőoktatásban való részvételhez. Ehhez kapcsolódnak a projektben tervezett, pályaorientációval, továbbtanulással, életpálya-építéssel összefüggő rendezvények, kiadványok, valamint az iskolai oktatás keretein kívül tartandó nyelvórák, testneveléssel összefüggő foglalkozások.
A projektben célunk továbbá az óvodapedagógusok képzettségi szintjének emelése, valamint a térség óvodáinak komplex fejlesztése, hogy a kisgyermekek, különösképpen a hátrányos helyzetű gyermek életkori sajátosságaiknak, személyes kompetenciáik fejlődéséhez megfelelő infrastruktúrát tudjuk biztosítani.

A projektről bővebben…