MFP-AEE/2019 Orvosi eszköz című pályázati kiírás keretében: „Háziorvosi ellátás fejlesztése új eszközök beszerzésével Nagyoroszi községben”

Háziorvosi ellátás fejlesztése új eszközök beszerzésével
Nagyoroszi községben

2019.05.27.-én az Önkormányzat pályázatot adott be a Magyar Falu Program – Orvosi eszköz pályázati felhívásra, 2019. július 25.-én pedig bekerült a támogatott projektek közé. A falu összesen 2.965.999.- forint vissza nem térítendő támogatásban részesült új orvosi eszközök beszerzéséhez.

A projekt alapvető célja, hogy a 2000 fős lakosságú községben az egészségügyi szolgáltatások minősége javuljon, a szolgáltatási hiányok megszűnjenek, csökkenjenek a területi egyenlőtlenségek. Az új eszközök a 2645 Nagyoroszi, Fő út 30. szám alatti ingatlanon lévő háziorvosi rendelőbe kerültek beszerzésre. A beszerzett eszközökkel a helyben végzett vizsgálatok eredményeképpen csökkenthető a településre jellemző leggyakoribb megbetegedések okozta halálozás, javítható a betegek életminősége. Olyan eszközök kerültek beszerzésre melyek a működési engedélyben és az OEP finanszírozási szerződésben foglalt tevékenységek végzéséhez szükségesek, és a minőségi definitív ellátás biztosításához elengedhetetlen műszerek, gépek, és egyéb eszközök, illetve berendezések. A fejlesztés kiemelt célja, hogy a megfelelő infrastrukturális adottságokkal rendelkező egészségügyi intézmény szolgáltatás javítása, az alapellátó rendszer eredményességének és hatékonyságának növelése, mely által elérhető a helyiek életminőségének javítása, a település vonzó- és népességmegtartó képességének erősítése, ezáltal a település fenntarthatósága.

Bővebb információ kérhető:

Babicska Károly– 06-35/574-009