ATM szolgáltatás megszüntetése

Kedves Nagyorosziak!

Sokak igényének eleget téve a tavaly év elején ATM automata került kihelyezésre a Művelődési Ház és Könyvtár bejárata mellé. A készpénzfelvételek számokból lehetett látni, hogy volt igény a pénzkiadó automatára. Sokaknak jelentett megoldást arra, hogy ne keljen más településre utazni, hogy hozzájussanak a pénzükhöz.

Az ATM működtetéséhez, költségeihez Nagyoroszi Község Önkormányzatának is havonta hozzá kellett járulnia. A megváltozott gazdasági helyzet miatt, sajnos az eddigi üzemeltetési költségek nem tarthatóak egyik fél részéről sem.

Az üzemeltető cég több javaslattal is előállt, hogy találjunk mindkettő fél számára megfelelő megoldást, de sajnos egyik sem volt elfogadható Nagyoroszi Község Önkormányzatának. Ennek oka, hogy az ATM további üzemeltetésével kapcsolatban felmerült többlet költségek finanszírozását az önkormányzat költségvetése nem teszi lehetővé.

Így a két fél közötti szerződés a 37/2022. (04.27.) számú képviselő-testületi határozat szerint felmondásra került.

A Képviselő-testületi döntésnél figyelembe vettük, hogy minden boltban megoldott a bankkártyával történő fizetés lehetősége. Szükség esetén, a postán is megoldható a készpénz felvétele.

Nagyoroszi Község Önkormányzata hetente egy alkalommal lehetőséget biztosít idős emberek számára, hogy a környező településeken hozzáférjenek egy ATM-hez, ha ezt jelzik a Hivatal felé.

Az ATM szolgáltatás 2022. május közepén szűnik meg véglegesen Nagyorosziban.