Magyar Közút tájékoztatása a körforgalommal kapcsolatban

Nagyoroszi polgármesterével folytatott személyes egyeztetésünk során polgármester úr jelezte, hogy szükséges lenne a település központjában az átmenő forgalom sebességének csökkentése érdekében egy körforgalom építése. A csomópont teljes átépítésével járó szokásos kialakítású körforgalom létesítéséhez szükséges fejlesztési forrással sajnos nem rendelkezik társaságunk, ezért lehetőségeinket mérlegelve úgy döntöttünk, hogy forgalomtechnikai eszközök felhasználásával alakítunk ki egy körforgalmat a meglévő kiemelt szegélyek által határolt útfelületen.

A tervezett körforgalom kialakítását, illetve annak előkészítését megkezdtük jelenleg az útirány előjelző táblák tartószerkezetének alapozása, illetve azok beépítése folyik. Várhatóan a mai napon ideiglenesen helyükre kerülnek az új útbaigazító táblák, de átmenetileg érvénytelenítve lesznek.

Ezt követően újabb forgalomkorlátozással járó munkát október 12-ére tervezünk. Ekkor fog megtörténni a meglévő és felesleges útburkolati jelek eltávolítása.

13-án várható az új útburkolati jelek festése, és az új forgalmi rendhez szükséges jelzések kihelyezése.

A hét ezt követő napjain kerülnek elhelyezésre az útburkolatra rögzített elkorlátozó elemek, amelyek az útburkolati jelek  mellett további segítséget nyújtanak a közlekedőknek az új forgalmi rend  tekintetében.

A csomópont átalakítása a korábban megküldött tájékoztató, valamint forgalomtechnikai terv szerint történik.

A projekt a Magyar Közút Nzrt. saját beruházásában valósul meg, az önkormányzat költségviselése nélkül.

Magyar Közút Nzrt.