Víztakarékossági program

Szeretnénk a lakosság figyelmét felhívni az alábbi ingyenes pályázati lehetőségre.

További információt, és jelentkezni az alábbi linken lehet:

https://vizprogram.hu

Kérjük minden pályázó, azt vegye figyelembe, hogy a csomag kézbesítése kizárólag FoxPost-os csomagautomatán keresztül történik. Nagyoroszihoz legközelebb automaták Balassagyarmaton vagy Vácott találhatóak.

 

Miről szól a program?

A program célja a háztartások által felhasznált ivóvíz mennyiségének csökkentése, amivel nem csak értékes vízkészleteinket kíméljük, hanem pénztárcánkat is!

Hogyan?

Mindennapos megszokott vízfelhasználásunk során sokszor feleslegesen sok vizet használunk ahhoz képest, amennyi elég volna kitűzött célunk megvalósításához – vegyünk egy példát: a kézmosásra használt csapunkon egy perc alatt 8 liter víz folyik át. Ha egy nap ötször mosunk kezet, minden alkalommal fél percig, akkor 20 liter vizet használtunk el kézmosás közben. Az egy évben 7 300 liter víz! És ha négyen lakunk a lakásban, akkor 29 200 liter! De mi van akkor, ha a csapunkon csak 4 liter víz tud átfolyni egy perc alatt? Rögtön spórolunk több, mint 14 m3 vizet egy évben!

És ez nem minden!

A fel nem használt vizet ugyanis fel sem kell melegíteni, vagyis energiát is megtakarítunk, amivel -azon túl, hogy csökken az energiaszámlánk- mérsékeljük környezeti lábnyomunkat is.

Egy szóval mindenki nyer, csatlakozz te is a nyertesekhez!